Weet jij waarom we gelukkiger worden van reizen?

Een makkelijke vraag toch? De voor de hand liggende reden is zou je zeggen is dat we dan eindelijk even niets hoeven te doen en vooral ook niets moeten. Je ziet dingen die je thuis niet hebt en je bent weg van je collega's, medewerkers en je hebt een goed excuus om niet naar de verjaardag te hoeven van..... vul zelf maar in.

De werkelijk reden waarom reizen gelukkig maakt zit wat dieper. Ten eerste blijkt dat je gelukkiger wordt van ervaringen dan spullen. Het geluksgevoel bij de aanschaf van een nieuwe telefoon of geluidsinstallatie neemt snel af. Het is even heel tof, maar al snel doodnormaal. Ervaringen worden alleen maar beter: allereerst heb je de voorpret, het is leuk als het gebeurd en het allerleukste is (ervan uitgaande dat je een leuke reis hebt gehad) de herinnering.

Een tweede reden is dat reizen je geest verrijkt. Want wist je dat je door de nieuwe mensen die je ontmoet en de dingen die je meemaakt, flexibeler, gastvrijer en hulpvaardiger wordt? Daarnaast is bewezen dat je ook minder angstig wordt, minder materialistisch en -en dat onderschrijf ik zeer zeker- minder gehaast. Want hoe fijn is het dat je niet op tijd ergens hoeft te zijn en je de hele dag de tijd aan jezelf hebt.

De derde reden waarom je gelukkiger wordt van reizen is dat reizen je dankbaarder maakt voor alles wat je thuis hebt. Van het heerlijke schone water uit de kraan tot een goed gevulde koelkast en van werkende wifi thuis en op je werk tot alles kunnen kopen wat je lekker vindt om maar iets te noemen.

Waar gaat jij dit jaar naar toe op vakantie? Klik hier voor jouw droomreis!