Innofit EMS Health

Cryolipolyse

Cryolipolyse ( vetbevriezing)

 

Wat is Cryolipolyse?

Velen onder ons herkennen het wel. Die hinderlijke vetophopingen op buik, taille, heup, kin, etc, die maar niet weg willen met lijnen en sporten. De enigste methode om er van af te komen was tot nu toe liposuctie. Dit is een effectieve maar erg dure methode en aangezien er een soort van chirurgische ingreep plaatsvindt nooit zonder risico. Een alternatief en bewezen behandeling op dit gebied is Cryolipolyse.
Cryolipolyse is een ingewikkeld woord voor een behandeling die ook wel vet bevriezen of bevriezen van vetcellen wordt genoemd. Die laatste twee benamingen zijn inmiddels ingeburgerd voor deze therapie, maar in feite wordt het vet niet echt bevroren maar intens gekoeld.

Hoe werkt Cryolipolyse?

Het weefsel dat zich in vet cellen bevindt (triglyceriden), kunnen niet goed tegen temperaturen onder de 9 graden. Beneden deze temperaturen vindt er een soort kristallisatie plaats van de vetcellen, waarbij rond 4 graden het meest optimale effect wordt bereikt. Ze bereiken dan een stadium dat lijkt op bevriezen (vandaar de naam vet bevriezing) en de structuur veranderd. Het lichaam ziet deze verandering als “ongewenst” weefsel en zal deze middels natuurlijke weg gaan afvoeren. (In principe kun je het vergelijken met een ontstekingsreactie waarbij het lichaam ongewenst weefsel afvoert via het eigen afweersysteem.) Het grootste resultaat is na 5 tot 6 weken al zichtbaar en gaat dan nog enige weken door. Voor het beste resultaat heb je 3 behandelingen nodig.

Het omliggende weefsel, wat geen vet cellen bevat, heeft geen hinder van het koelen en zal dus niet onderhevig zijn aan veranderingen. Door het intensief koelen van de probleemgebieden is dus een gerichte plaatselijke correctie van deze gebieden mogelijk. Het resultaat is vet vermindering op de plaatsen waar je dat wil en tevens een strakkere huid !

Met 1 behandeling is al een vermindering van 25% van het vetweefsel haalbaar.

Startpunt

Verschillende redenen zorgen voor die vervelende vetophopingen. Denk hierbij aan leefstijl keuzes, genetische bepaling of gewoon simpelweg de leeftijd en zwaartekracht.

Stap 1

Deze vetcellen zijn zeer hardnekkig en gaan vaak niet weg met diëten. Met Cryolipolyse sluiten we deze vetcellen in en verkoelen ze tot een bepaalde graad.

Stap 2

Door het uitsluiten van een specifiek gebied ‘bevries’ je enkel het gewenste gebied. De overige vet cellen blijven hierdoor ongedeerd.

Stap 3

De komende 14 dagen zal het lichaam de ‘bevroren’ vetcellen veilig afvoeren en zal je het resultaat langzaam waar gaan nemen.

Stap 4

De niet behandelde vetcellen zullen langzaam gaan condenseren. Dit resulteert in zichtbaar minder vet in het behandelde gebied.

Eindresultaat

Het reduceren van de vetcellen in het behandelde gebied zorgt voor een zichtbaar verschil aan de buitenkant. Zeg maar vaarwel tegen het hardnekkige vet!

Hoe voelt Cryolipolyse aan?

Als de koeling begint, ervaar je een intens koud gevoel op de plaats die behandeld wordt. Dit geeft een wat prikkelend/trekkend gevoel de eerste minuten. Als de huid en de vet cellen eenmaal een lage temperatuur hebben bereikt worden deze gevoelloos en heb je gedurende de rest van de behandeling geen enkele hinder en kun je onder het genot van thee of koffie , rustig relaxen, radio luisteren, of op je smartphone of tablet gaan (wifi aanwezig)

Na de behandeling zal de huid de eerste uren wat rood zien. Dit trekt vrij snel weer weg. Tijdens het heropwarmen van het vetweefsel kan er opnieuw een prikkelend/trekkend optreden ervaren worden. Ook dit trekt binnen enkele minuten weg.

Na de behandeling zal er gedurende 2 tot 4 weken een licht beurs gevoel zijn. Dit komt omdat de vetcellen qua structuur vernietigd zijn en het lichaam gaat reageren om deze af te voeren. Ook zal de huid wat gevoelloos aanvoelen de eerste week. Soms kunnen er door het toegepaste vacuüm lichte blauwe plekken ontstaan die overigens snel zullen verdwijnen.

De voordelen

  • Geen injecties nodig
  • Dezelfde dag al weer werken
  • Minder risico’s
  • Goedkoper
  • Zelf bepalen hoever je wilt corrigeren

Voor wie is Cryolipolyse geschikt?

Omdat wij graag onze resultaten en garanties willen waarborgen adviseren wij Cryolipolyse enkel toe te passen bij een BMI die niet hoger is dan 30. Ligt uw BMI toch hoger, dan is de behandeling en het resultaat op eigen risico en adviseren wij te kijken naar andere methodes.